Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno vedro i sunčano vrijeme. Jutro će biti pretežno vedro, lokalno sa prolaznom maglom oko rijeka i po kotlinama. Puhat će slab vjetar, sjevernog smjera. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 8 do 16 stepeni.

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti tokom dana. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima, kada je moguća pojava malaksalosti usljed natprosječnih temperatura.

U BiH se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.