Servisne informacije

Danas u Bosni sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U večernjim satima kiša će zahvatiti veći dio Bosne. U Hercegovini sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C.

Opšta slika je povoljna. U prijepodnevnim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i porastom temperatura, te izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene tegobe. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja, naročito na planinama i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana. Rijetki popodnevni pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode.

Stanje na cestama u 06:30 sati

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Prvog dana vikenda na većini putnih pravaca očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, posebno na izlazima iz gradskih zona.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.