Finale BBI lige pregovaranja za studente Ekonomskog fakulteta

Finale BBI lige pregovaranja za studente Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održat će se  u četvrtak  03. juna 2021. godine u HUB Homework. Nakon pripremnih predavanja i pretkvalifikacionog takmičenja u pregovaranju koje je tokom ovog semestra održano u sklopu nastavnih predmeta Osnove menadžmenta i Fundamentals of Management na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, timovi pobjednici ovog dijela takmičenja će dobiti nagrade u iznosu od po 500KM.

„Čestitamo svima koji su uzeli učešće, a posebno onima koji su iz runde u rundu nastupali profesionalno i istinski posvećeno. Napravili ste veliki iskorak u izgradnji svojih pregovaračkih vještina, mnogi su izašli iz svoje zone ugodnosti i suočili se sa nekim od svojih strahova. Deset najboljih studenata sa obje linije učestvovat će u velikom finalu u četvrtak, 03. juna 2021. u prostorijama Homework Hub-a“, izjavio je profesor Emir Kurtić.

Veliko finale će predstavljati takmičenje najboljih studenata iz dosadašnjeg dijela takmičenja. Proglašenje pobjednika velikog finala će biti održano na samom kraju mjeseca juna u hotelu „Europa“. Tom prilikom biće nagrađeno 10 najbolje plasiranih nakon velikog finala, a ovi studenti će imati priliku da i dalje budu dio programa BBI Leadership & Excellence u nekim novim oblastima.

„Zadovoljni smo angažmanom, znanjem i voljom za učenjem koncepta pregovaranja kao i bankarske terminologije, koju su studenti pokazali. BBI program liderstva i izvrsnosti je pokrenut s namjerom da identificiramo mlade ljude koji su budući lideri u različitim oblastima, kako bismo im pomogli  da realiziraju svoje potencijale“, kažu u BBI Akademiji koja djeluje pri Bosna Bank International, koja je i organizator ovog takmičenja.