Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti slab, sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura u našoj zemlji iznosiće od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se obući.

Stanje na cestama 02. 06. 2021. u 06:30 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone.

U toku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća jednom trakom u smjeru kretanja ili dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom, u zavisnosti od faze radova. Mole se vozači da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. novembar i Grab, večeras od 20 sati (do 06 sati ujutro) doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Tarčin-Sarajevo zapad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.