Fudbalski klub Goražde sezonu Prve lige FBiH okončao na četvrtom mjestu

Fudbalski klub Goražde proteklu sezonu  Prve lige FBiH  okončao je na četvrtom mjestu, čime su u klubu zadovoljni. Ističu da su uprava i igrači dali svoj maksimum te da će i u narendoj sezoni nastojati održati ekipu na okupu.

Trener Muhamed Zejnilhodžić ističe da su u stručnom štabu zadovoljni  učinkom  ekipe u protekloj sezoni , sa osovojenih  49 bodova.

”  Zauzeli smo četvrto mjesto što je za nas jako dobro, u vrhu smo tabele, možda je moglo malo i bolje ali kada sve uzmemo u obzir pandemija i sve okolnosti koje su nas pratile možemo biti zadovoljni. Momci su stvarno dali maksimum na terenu, pokazali kvalitet i dopadljivu igru. Jedino što nam  ostaje žal što nije bilo publike na stadionima, ali šta je tu je” – kazao je Zejnilhodžić.

Dodao je da je i uprava kluba  takođe dala svoj maksimum da se održi ovaj rezultat te uložila napore da obezbjedi neophodne uslove

“  Mi smo klub koji možda ima i najmanji budžet u čitavoj ligi tako da uprava radi svoj posao i iznalazi ta sredstva da se takmičimo noramalno, jer troškovi su ogromni I Prva liga FBiH je jako skupa liga, tako da je jako teško” – naglasio je on.

Ocijenio je da je zalaganjem uprave i igrača FK Goražde ipak  uspio ostvariti dobar rezultat, a kapiten  ekipe Eldin Dučić našao se među pet igrača Prve lige FBiH koji je odigrao najviše minuta na terenu..

” To je naš kapiten, momak koji je godinama tu a  Dučić je odigrao 2.500 minuta što je u jednoj sezoni  jako puno za jednog igrača. Ali kada bi sada uzeli sve podatke, mislim da ni ostali mnogo ne zaostaju, što znači da su svi  dali svoj maksimum u ovoj polusezoni” – istakao je Zejnilhodžić

Nakon kratke pauze, već za 15-ak dana uslijedit će i pripreme za narednu sezonu Prve lige FBiH koja bi trebala startati u avgustu. Po riječima trenera FK Goražde, ekipa koju čine dobri igrači nastojat će se zadržati na okupu, dok će uprava kluba odrediti ciljeve u prvenstvu.