MI-BOSPO podržava održavanje VII intercionalne konferencije „Ekonomija integracija“

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, prva mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, svoju društvenu odgovornost pokazuje kroz mnogo različitih aktivnosti, a jedna od njih jeste sponzorstvo online konferencije „Ekonomija integracija“ koju organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Radi se o 7. Internacionalnoj naučnoj konferenciji „Ekonomija integracija“koja će se održati u periodu od 02. do 04.12.2021, a koja će okupiti veliki broj eminentnih naučnika, istraživača i stručnjaka iz područja ekonomije i biznisa, kao i naučnika iz srodnih područja.MI-BOSPO smatra da je ulaganje u obrazovanje od krucijalne važnosti za razvoj društva tako da podržavanjem ovakve manifestacije širi pozitivnu sliku o svom djelovanju.

Saradnja MI-BOSPO-a i Ekonomskog fakulteta u Tuzli traje već duže vrijeme, a u sklopu te saradnje dogovoreno je i da se studentima pomenutog fakulteta omogući obavljanje stručne prakse u MI-BOSPO-u. Ovo je jedan od brojnih primjera u kojima MI-BOSPO pruža potporu mladim ljudima, jer davanje prilike za obavljanje prakse u mnogočemu će pomoći studentima u daljem radu i usavršavanju.

S tim u vezi, mjesec juni, u MI-BOSPO-u je rezervisan za studente i obavljanje njihove stručne prakse. Prva grupa studenata završne godine Ekonomskog fakulteta Tuzla, imala je priliku da kroz praktične primjere vidi kako se primjenjuje znanje koje su usvajali kroz svoje školovanje.

U razgovoru sa studentima, budućim akademskim građanima Bosne i Hercegovine, saznali smo da su zadovoljni i zahvalni na stečenom iskustvu i pruženoj prilici.

 

MI-BOSPO je kroz svoje dvadesetpetogodišnje postojanje uvijek radio u korist društvene zajednice, i nastaviti će u tom pravcu, biti vjetar u leđa svojim klijentima, zaposlenicima i društvu uopšte.

Zadovoljstvo je bilo sarađivati sa ovim mladim i pametnim ljudima, budućim ekonomistima, za koje vjerujemo da ih čeka svijetla budućnost.