Hastor nakon najvećeg uspjeha u karijeri: Pobjedu posvećujem treneru i Goraždu

Goraždanin Emir Hastor postao je novi prvak BiH nakon što je istrčao glavnu utrku od 42.195 metara na sarajevskom “Two cities marathon”, a u razgovoru za portal Klix.ba rekao je da je presretan što zlato može pokloniti svom gradu.

Presretni su i njegovi sugrađani pa Emirovu pobjedu za početak “slave” na društvenim mrežama.

Dok stižu čestitke i priznanja, Emir priznaje da je u jednom momentu bio u iskušenju da odustane, ali pobijedila je njegova velika želja da dođe do cilja.

“Za ovu trku pripremao sam se nešto više od sedam mjeseci uz pomoć svog trenera Zaima Šumana i svoje ekipe iz škole trčanja Goražde. Od samog početka trke bio sam među prvih pet trkača, na 14. kilometru sam se odvojio i bio drugoplasirani, da bi na 30. kilometru prestigao prvoplasiranog i pobjegao mu nešto više od 10 minuta. Od 35. kilometra osjetio sam veoma jake bolove u čitavom tijelu što mi je govorilo da stanem, ali sam tu krizu uspio prebroditi i kroz cilj proći kao prvoplasirani. Ovo je najveći uspjeh u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ovaj uspjeh posvećujem svom treneru Zaimu, porodici, članovima ekipe Škole trčanja i svim Goraždanima i Goraždankama”, poručio je Emir.

Inače, Goraždani mu večeras spremaju doček pred gradskom dvoranom.