Klasične ljetne stvari koje morate imati u ormaru

Bijela pamučna majica s kratkim rukavima ili pak na bretele je must have ljetne garderobe

Što se tiče oblačenje za vruće ljetne dane bitno je da krpice budu što prozračnije i laganije kako nam ne bi bilo vruće ali takođe je bitno da su te krpice i moderne.

Uprkos trendovima postoje nekoliko klasičnih ljetnih stvari koje morate imati u ormaru

Bijela pamučna majica

Bijela pamučna majica s kratkim rukavima ili pak na bretele je must have ljetne garderobe. Lagana bijela majica lako se kombinuje uz mnoge kombinacije.

Bijela košulja

Bijela, po mogućnosti, lanena košulja apsolutni je klasik ljetnog ormara. Odlično je što odgovara na razne kombinacije, a možete je nositi na posao, ali i na plažu.

 Kratke teksas bermude

Ovosezonska trendi varijacija na temu kratkih teksas hlača jesu teksas bermude.

Haljina

Haljina je idealan ljetni komad. Izaberite onu koja vama najviše odgovara bilo da je ona mini, midi ili maksi. Za dnevne varijante odlične su pamučne ili lanene lepršave haljinice, dok je za večernju varijantu rezervisana satenska odnosno svilena uska haljina.

Sandale

Sandale na visoku potpeticu odnosno kitten potpeticu, koja je ove sezone in, već par godina ne izlaze iz mode. Odlične su za ljetne mjesece jer su vrlo moderne, a noga vam je ustvari bosa te vam zato u njima neće biti vruće.

Teksas jakna

 

Za prohladne ljetne večeri rezervisana je teksas jakna. Ona se odlično slaže na razne kombinacije zato je genijalna kada je samo prebacimo preko ramena. Jednako dobar izbor za ljetne mjesece je i jakna od bijelog teksasa.

 

Avaz