Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosiće od 10 do 15, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura će iznositi od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Biometeorološke prilike su povoljne. U jutarnjim I večernjim satima će biti svježije i ugodnije, a tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Stanje na cestama 21. 08. 2021. u 08:00 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz umjerenu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim dioicama voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje (Ćehaje) i Hutovo-Stolac (Cerovica). Na regionalnom putu Banovići-Živinice, zbog održavanja manifestacije „Banovićki polumaraton“ doći će do obustave saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci u vremenu od 18 do 21 sat.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje, Doljani, Bijača, Osoje, Gorica, Prisika, Kamensko i Zupci. I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.