STRAŠAN PRITISAK NA ‘NEPODOBNE’ MEDIJE U MANJEM ENTITETU: OMOGUĆITI SVIM TELEVIZIJAMA JEDNAK POLOŽAJ

Ukoliko u najhitnijem roku ne dođe do ispunjenja ove obaveze, a BN TV je alarmirala javnost da je bez odgovora od RTRS, bit će to dokaz, kako kaže Nešić, da vlast prelazi sa retorike pritiska na stvarni pritisak na medije u uzaludnim naporima da se očuva na vlasti. 

  • Ako nastavite da kršite zakon DNS će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih, istakao je Nešić.

On je naglasio da srpski narod svoja prava u BiH može braniti i odbraniti samo ako slijedi svoju tradiciju starog evropskog, slobodnog i hrišćanskog naroda. U Evropi niko osim ljudi iz SNSD ne naziva izdajnicima one koji ovu zemlju zbog njihove vlasti napuste i one medije koji o tome govore – rekao je Nešić.

  • Nijedna vlast, pa ni ova SNSD koja odlazi, nema prava da ni na dan ukida slobodu iz fotelja jer su nam je preci ostavili iz rovova. Hrišćani se jedino Boga plaše a vama koji se plašite jedne televizije i nekolicine novinara koji govore istinu ostaje samo jedno pitanje – Da li ste svjesni kolike ste kukavice? – naglasio je Nešić.

Nešić koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH je podsjetio da je Parlamentarna skupština BiH naložila RAK-u i javnim servisima da se televizijama čiji se predajnici gase obezbijedi nesmetan rad putem digitalnog MUX-a A, na isti način kako su to uradile 2015. i 2016. godine ostale evropske zemlje, uključujući i zemlje u regionu – Srbiju, Hrvatsku,  Makedoniju i Crnu Goru, ali to nije ispoštovano.

Naime, RAK je izdao nalog za gašenje predajnika BN TV, a ATV favorizovan dodatnim digitalnim emitovanjem, čime je prekršena odluka Parlamentarne skupštine BiH.

 

hayat.ba