Pocinje prvenstvo u odbojci

Prvenstvo Premijer lige BiH u odbojci za žene počinje ovog vikenda, kada odbojkašice Goražda gostuju u Orašju.

U goraždanskom klubu se nadaju dobrom otvaranju prvenstva kojem je prethodilo niz pripremnih aktivnosti i turnira.

„  Odbojkašice Goražda  su proteklog vikenda igrale četvrtfinale KUP-a  Federacije BiH u kojem su u Goraždu poražene od ekipe Mostara 2:3 u dobroj utakmici u kojoj smo sagledali i dosta stvari koje trebamo popraviti i nadam se da ćemo to učiniti u narednom periodu u najboljem smjeru. Kada je prvenstvo u pitanju, predstojećeg vikenda u prvom kolu gostujemo u Orašju koje je nova, mlada ekipa u Premijer ligi BiH i maksimalno se pripremamo da osvojimo te prve bodove“ – kazao je predsjendik OK Goražde Nermin Obuća.

Napominje da bi dobro otvaranje prvenstva moglo  biti presudno za ishod u ovoj sezoni, koja će na samom startu biti prilično teška za Goraždanke, jer im slijedi niz gostovanja.

„ Premijer liga je stvarno jaka i sve ekipe su otprilike istog kvaliteta tako da će svi bodovi koji se osvoje na strani obezbjediti naš cilj  a to j eopstanak u Premiejr ligi. Ove godine, pokušat ćemo napraviti iskorak prema vrhu tabele jer nam je  cilj da završimo među prvih pet ekipa što bi bio veliki uspjeh“ – kazao je Obuća.

Iako su trebale biti domaćini, Goraždanke i u drugom kolu gostuju  u Brčkom, a u trećem OK Goražde putuje u Tuzlu gdje će odigrati utakmicu sa ekipom Slobode.