NK „Azot“ pobjednik 3. Memorijalnog malonogometnog turnira Zaim Imamović

Nogometni klub  (NK) „Azot“ Vitkovići pobjednik je trećeg po redu memorijalnog malonogometnog turnira „Zaim Imamović“ koji je održan u Goraždu. Pobjedničkoj ekipi pripao je prelazni te pehar u trajno vlasništvo, drugo mjesto osvojio je FK Goražde dok je trećeplasirani FK Jahorina.

Na turniru je nastupio i NK Kolina, dok su  revijalnu utakmicu odigrale ekipe MUP-a BPK-a i nekadašnje Istočno-bosanske operativne grupe (IBOG).

Turnir su u okviru obilježavanja 26. godišnjice  pogibije legendarnog komandanta  Zaima Imamovića, organizirali Ministarstvo za boračka pitanja BPK  Goražde i Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan“ BPK Goražde.

Večeras je u multimeduijalnoj sali kompleksa mezarja Kovači u Sarajevu  u 18 sati planiran okrugli sto o temi ”Ratni zločini i procesuiranje u BiH”, dok će u subotu 9. Oktobra  brojne delegacije odati počast jednom od najhrabrijih sinova BiH  polaganjem  cvijeća  na mezaru u haremu Ali-pašine džamije i na spomen obilježju Dujmovska brda.

Komandant Zaim Imamović poginuo je 9. oktobra 1995. godine na treskavičkom visu Čelina iznad prevoja Rogoj, svega nekoliko dana prije uspostave mira u BiH. Tokom rata šest puta je ranjavan. Sahranjen je u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu, a kasarna Oružanih snaga BiH u Pazariću nosi ime legendarnog komandanta. Posthumno je odlikovan najvišim ratnim priznanjem, značkom “Zlatni ljiljan”.