Publika ipak pozdravila aplauzom ekipu predstave „Čitač“ ŽIVJELO POZORIŠTE!

Iako je igranje predstave „Čitač“ odgođeno u Narodnom pozorištu Sarajevo, zbog nemogućnosti dolaska glavne glumice Mirjane Karanović, razgovor sa publikom nije izostao. Ekipa predstave koja je stigla u Sarajevo se obratila publici, a glavna protagonistica Mirjana Karanović i režiser Boris Liješević su se uključili putem video linka.

 

„Meni je beskrajno žao što večeras nisam tu sa vama i što ne igramo predstavu. Ne vjerujem da ovaj razgovor može to nadoknaditi, ali sam sigurna da ćemo imati priliku uskoro da je odigramo pred sarajevskom publikom“, poručila je Mirjana Karanović, koja zbog uvođenja novih mjera zbog pogoršanja epidemiološke situacije u BiH, nije mogla da doputuje iz Kraljevine Švedske.

 

„Koliko god mi je krivo što nismo imali priliku pogledati predstavu noćas, sa druge strane mi je i ovakva vrsta iskustva bitna. Ovo je jedan slikovit prikaz šta znači baviti se teatrom danas i koliko teatar na pravi način spaja ljude i u najtežim okolnostima“, istakao je Nihad Kreševljaković, direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

 

Režiser predstave Boris Liješević također nije bio u prilici da doputuje u Sarajevo, ali je poslao snažnu poruku podrške glumcima i publici. „Ja nisam pesimističan čovjek, hvala Bogu da smo živi, da trajemo i da se MESS dogodio uprkos svemu. Bitno je da se igraju predstave i sam ovaj susret govori o odgovornosti baš kao i predstava, a MESS se dogodio uprkos svemu i to govori o vašoj odgovornosti prema publici“, naveo je Liješević.

 

„Nedostaje mi Mirina replika ‘Živjelo pozorište’ koju je izgovorila nakon igranja predstave, pa ću zamoliti publiku koja je večeras prisutna da ipak pozdravi kompletnu ekipu, poručio je dramaturg Almir Imširević koji je vodio razgovor, nakon čega je uslijedio gromoglasni aplauz svih prisutnih u sali Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Sarajevska publika neće biti uskraćena za igranje predstave „Čitač“, a naknadni datum igranja će biti objavljen na stranici www.mess.ba. Svi oni koji ipak žele izvršiti povrat novca, to mogu učiniti putem e-mail adrese info@kupikartu.ba od 11. do 15. oktobra.