SVEČANO OTVORENA XVII PO REDU PRIVREDNO-KULTURNA MANIFESTACIJA ‘’DANI JABUKE’’ GORAŽDE 2021.

Goražde je po XVII put domaćin privredno-kulturne manifestacije “Dani jabuke” Goražde 2021. Nakon što se prošle godine nije organizovala manifestacija zbog Korona virusa u prisustvu brojnih zvanica, danas je na platou ispred Gradske dvorane ”Mirsad Hurić” održana ceremonija svečanog otvaranja XVII po redu Sajma.Otvaranju Sajma prisustvovali su brojni zvaničnici, a riječi dobrodošlice zvanicama i učesnicima najprije je uputio predsjednik Upravnog Odbora PKM ”Dani jabuke” Mirsad Hubanić. O ulozi i značaju ovog Sajma govorili su brojni zvaničnici među kojima predsjednik Privredne komore FBiH, Mirsad Jašarspahić.Posebnu dobrodošlicu u naš grad gostima i učesnicima Sajma poželio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović koji je pored toga naglasio kako je Goražde ranije bilo prepoznatljivo po autohtonoj jabuci, te da će se ubuduće veća pažnja posvetiti razvoju poljoprivrede, čemu veliki doprinos daje i sam Sajam.

O značaju Sajma govorila je i premijerka BPK-a Goražde Aida Obuća koja je i zvanično otvorila XVII privredno-kulturnu manifestaciju “Dani jabuke”.

Ceremoniju svečanog otvaranja svojim nastupom upotpunila je i Emina Forto sa pjesmom ”Gdje se krije snaga”.Na manifestaciji, po kojoj je Goražde postalo prepoznatljivo u cijelom regionu, ove godine svoje proizvode predstavit će veliki broj izlagača. Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane “Mirsad Hurić” su popunjeni, gdje su izloženi proizvodi iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industije i turizma.Ovogodišnja privredno kulturna manifestacija “Dani jabuke” Goražde 2021. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grada Goražde, te brojnih sponzora.

 

gorazde.ba