U BPK vodostaji povećani, nema opasnosti

–  Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde nisu zabilježeni problemi uzrokovani padavinama – potvrdio je šef  Operativnog centra civilne zaštite BPK-a Ramo Živojević.

Napomenuo je da, iako se bilježi povećanje vodostaja na svim  manjim  vodotocima, nema opasnosti po ljude i materijalna dobra.

“ Situacija u Općini Pale u FBiH se stabilizuje i bolja je u  odnosu na prethodni dan. Na dionici regionalnog puta R448 –a Osanica – Ilovača noćas su zabilježeni problemi sa odronima, ali su odmah intervenisale ekipe za održavanje puteva tako da je ova kao i sve ostale dionice prohodna” – precizirao je Živojević.

Dodao je da je u općini Foča u FBiH povećan  vodostaj Koline ali da nije dostigao kritičnu tačku.

”Vodostaj Drine je u normalnim granicama za  ovo doba godine i za sada nema opasnosti od izlijevanja  – kazao je Živojević.

U Goraždu je danas došlo do prekida u vodosnabdijevanju grada, a razlog  je prespajanje potisnog cjevovoda čija je rekonstrukcija u toku.

” To se desilo  po zahtjevu izvođača radova angažovanog na realizaciji ovog projekta, a prespajanje će vršiti i u narednom periodu. Imajući u vidu obilne padavine,  kvalitet vode kojom se snabdijeva Goražde iz Fabrike vode Vitkovići nije upitan  – kazao je direktor JKP 6.mart Sadik Silajdžić.