“Avaz” u selu u kojem je Borivoje Tešović ubio dijete: Vasilije Krnojelac posljednji se sreo sa odbjeglim ubicom

Ubica se dao u bijeg, Vasilije je obavijestio policiju, a bjegunac je lociran nekoliko sati kasnije i tokom akcije hapšenja u Lovačkom domu u Čelebićima likvidiran

 

 

Za stanovnike fočanskih sela Zavajt i Čelebići protekla noć bila je duga, dramatična i besana, nakon što je njihov komšija Borivoje Tešović pucao u automobil na šumskom putu u kojem je ubio desetogodišnjeg dječaka, a nakon toga se, naoružan puškom i bombama, dao u bijeg.

Vasilije Krnojelac vjerovatno je i posljednji s njim kontaktirao, nakon što je u bijegu od policije s mrakom ušao u njegovu kuću u zaseoku Kadijino brdo. Vasilije je novinarima danas ispričao detalje svog susreta sa komšijom Borivojem, koji je u njegovo selo došao iz pravca Zavajta.

Govorio sam mu da mi ne ide kući, mrak je. Unesem drva u kuću, a on uđe i sjede. Nosi ranac na leđima, sjede, kaže goni me milicija. Pa gdje ti je bolan milicija? Kaže eno ih na Zavajtu. Pa znaš da ne možeš pobjeći miliciji? Ako si šta napravio prijavi se u SUP, a ne možeš ti pobjeći, niko nije pobjegao – kazao je, pored ostalog, Vasilije Krnojelac.

Ubica se dao u bijeg, Vasilije je obavijestio policiju, a bjegunac je lociran nekoliko sati kasnije i tokom akcije hapšenja u Lovačkom domu u Čelebićima likvidiran.

Pogledajte izjavu čovjeka koji danas nije siguran kako bi se razgovor s ubicom završio da se nije začuo lavež psa i da mu nije rekao da neko dolazi.

Avaz