Detalji zločina kod Foče: Divlji pohod koji je završio ubistvom nevinog djeteta

Jedan od komšija Borivoja Tešovića koji je jučer u selu Zavait kod Foče ubio dječaka, otkrio je za Klix.ba nove detalje ovog strašnog zločina. Kako nam je kazao, Tešović je ubio dječaka koji se nalazio u automobilu koji je slučajno naišao putem na kojem je on napravio zasjedu.

Prema njegovim riječima, Tešović je jučer boravio kod jednog komšije u selu, kada mu je iznenada kazao da će ubiti svoje kćerke.

Prema njegovim saznanjima, taj komšija je prijetnje shvatio ozbiljno i odmah je upozorio Tešovićeve kćerke da se sakriju.

Nakon toga počinje Tešovićev divlji pohod. Uzeo je oružje koje je imao, puške i bombe, i počeo maltretirati jednog stanovnika sela. Tjerao ga je da ga vozi automobilom, tukao ga je i pucao u njega, ali mu je on na kraju uspio pobjeći.

Potom je, kako priča sagovornik Klix.ba, Tešović oborio jedno drvo na lokalni put kako bi napravio zasjedu. Tim putem je naišao automobil u kojem su se nalazili muškarac i dječak. Vozač je izašao kako bi pomjerio drvo, a tada se pojavio Tešović te ga upozorio da ne sklanja drvo.

Kada je vidio naoružanog Tešovića, muškarac je počeo bježati u vozilu. No, Tešović je tada pucao ka automobilu i usmrtio dječaka koji se nalazio unutra.

Ubrzo nakon toga jake policijske snage stigle su u selo, ali Tešović se nije želio predati, već je na njih pucao i bacao bombe, nakon čega je likvidiran.

Inače, kako su nam otkrile komšije, Tešovićev otac je prije 20-ak godina krampom ubio svog strica, odnosno očevog brata.

 

klix