Fudbaleri okoncali sezonu na desetom mjestu

Fudbalski klub (FK) Goražde prvi dio sezone Prve lige F BiH  okončao je  na desetom mjestu tabele. U klubu su djelimično zadovoljni rezultatom obzirom da jesenji dio nije protekao prema očekivanjima.

Uz poteškoće  u pripremnom periodu  te raspored prema kojem su više utakmica imali u gostima, klub se suočio i sa potpunom promjenom sastava ekipe, koja je  djelimično odgovorila na postavljene ciljeve i osvojila 19 bodova.

“ Ne možemo biti zadovoljni samom pozicijom na tabeli, mislim da je trebalo još bodova da bi bili u gornjem dijelu tabele. Međutim, kada pogledamo razliku između primjerice petog i šestog i desetog mjesta, nije to velika bodovna razlika. Sigurno da smo mogli više i bolje ali s obzirom da je od prošle godine 12 – 13 igrača napustilo klub, ekipa je nova i treba vremena da se stvori međusobna komunikacija i mislim da će slijedeća polusezona biti puno bolja” – kazao je pomoćni trener FK Goražde Muhamed Zejnilhodžić.

Naglasio je da će vjerovatno  ekipa ostati na okupu i te izrazio nadu da će  se na vrijeme  krenuti sa trenažnim procesom.

Da se moglo vise slaže se I kapiten FK Goražde Eldin Dučić

“ Bilo je nekoliko utakmica u kojima smo mogli uzeti koji bod više i sigurno da smo trebali imati vise.  Bila je ovo jedna teška polusezona i mislim  uz kvalitetne zimske pripreme i možda malo pojačan igrački kadar, da ćemo igrati veoma važnu ulogu u nastavku sezone” – kazao je Dučić.

Jesenji dio prvenstva Prve lige FBiH  okončan je proteklog vikenda a titula prvaka pripala je ekipi Goška sa 33 osvojena boda, koliko ima i Igman, uz slabiju gol razliku.