Vremenska prognoza u BiH: Oblačno vrijeme sa kišom, na planinama se očekuje snijeg

U Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku zemlje jutro umjereno oblačno uz postepen porast naoblake prije podne praćen kišom.

Na planinama se očekuje snijeg. Očekivana količina padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne između 30 i 50, lokalno do 60, a u ostatku zemlje, uglavnom, između10 i 30 litara po metru kvadratnom.

Vjetar slab do umjeren, prije podne sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 16 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Poslije podne u većem dijelu Bosne se očekuju padavine, u nižim područjima kiša, a u višim snijeg ili susnježica. Tokom noći se i u nizinama Bosne očekuje susnježica ili snijeg.

Na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U utorak jutro pretežno oblačno uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima se očekuje slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni.