Josipa Lisac očarala publiku na koncertu u Lisinskom, posvetila ga Karlu Metikošu

Muzička diva Josipa Lisac održala je sinoć tradicionalni koncert posvećen Karlu Metikošu, muzičaru i njenoj velikoj ljubavi, u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Interesovanje publike je bilo ogromno te su ulaznice za koncert bile rasprodane 20 dana ranije. Koncert je trajao više od dva sata, a prva pjesma koju je Lisac izvela bila je “Da li sam ti ikad rekla da te volim?” uz pratnju pijaniste Zvjezdana Ružića.

Zatim je otpjevala neke od pjesama koje su obilježile njenu karijeru: “O jednoj mladosti”, “Magla”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Ispočetka”, “Vjerujem ti sve” i druge. Magični ugođaj upotpunili su članovi njenog benda koji čine Elvis Penava, Borna Šercar, Toni Starešinić i Davor Črnigoj.

Inače, Lisac i Metikoš upoznali su se davne 1971. godine. Bila je to ljubav na prvi pogled. On je napisao sve pjesme s albuma “Dnevnik jedne ljubavi”.

“Moram iskreno reći da je Karlo Metikoš stvorio Josipu Lisac svojom podrškom, ljubavi i vizijom, napravio je sve da idem dalje, dalje, dalje…”, kazala je jednom prilikom.

 

klix