HO “Svjetlo grada” uspješno realizirala akciju “ Osmijeh za svako dijete”

Novoformirana humanitarna organizacija “Svjetlo grada” iz Goražda  uspješno je okončala akciju prikupljanja paketića za djecu iz porodica slabijeg socijalnog stanja, simboličnog naziva “Osmijeh za svako dijete. Podjela je obavljena u Domu mladih Centra za kulturu gdje je priređena novogodišnja zabava za svu djecu Goražda.

U organizaciji su ponosni na činjenicu da su dobri ljudi prepoznali njihovu namjeru da nijedno dijete ne bude uskraćeno za ovu novogodišnju radost

“ Zahvaljujući podršci humanih ljudi, za relativno kratko vrijeme u ove svrhe prikupili smo više od 4.000 KM, a akcija je krunisana novogodišnjom zabavom u  kojoj su uživali brojni mališani kojima smo napravili zaista lijep ugođaj, iako je sve bilo planirano na otvorenom,  u Omladinskoj ulici, što je poremetila kiša. U akciji “Osmijeh za svako dijete”  ukupno smo obezbjedili 309 paketića, za djecu porodica u težoj materijalnoj situaciji, zatim Udruženju za pomoć mentalno oboljelim osobama te djeci u područnim školama u Beriču i Fočanskoj jabuci” – pojašnjava predsjednik HO “Svjetlo grada” Admir Hadžić.

Napominje da su pozitivno iznenađeni odzivom kako za samu akciju, tako I zabavu kojoj su prisustvovali brojni mališani

“ Gosti iznenađenja su bili članovi auto kluba Alfa Romeo iz Zenice koji su se pridružili mališanima na  zabavi koju su upotpunili učesnici dječijeg festivala  “Šta se pjesmom sanja”, učenici OMŠ Avdo Smailović I OŠ Husein ef. Đozo koji su takođe obradovani paketićima.  Podjela 280 paketića za djecu iz porodica slabijeg socijalnog statusa izvršena je u saradnji sa Centrom za socijalni rad BPK, a zahvalni smo i svim donatorima te JU Centar za kulturu koja je obezbjedila proctor” – istakao je Hadžić.