Lijepa akcija srednjoškolaca

Učenici  Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ danas su posjetili štićenike Doma za stara i iznemogla lica u Goraždu. Uz simbolične poklone i druženje,  nastojali su im uljepšati  pretpraznično vrijeme.

Uz harmoniku, pjesmu i druženje, poštujući epidemiološke mjere, obradovali su korisnike koji su, kažu zahvalni i sretni što nisu zaboravljeni u ovim prazničnim danima, posebno zbog činjenice da je ovo  jedna od rijetkih prilika za druženje  u vremenu pandemije.

„ Mnogo smo se obradovali i zabavili i hvala ovoj divnoj djeci i našem direktoru koji su nam ovo omogućili“ – kazala je korisnica Fatima Ratković.

Socijalna radnica STŠ „Hasib Hadžović“ Aida Kurtović, na čiju inicijativu je posjeta i upriličena,   ističe da su učenici i uposlenici  škole željeli obradovati upravo štićenike  ove ustanove

„,Mislim da je ovo bio pun pogodak, iako smo došli sa tek pet učenika, zbog ove situacije sa pandemijom, a naš Mirsad Turulja koji je bio učenik generacije u muzičkoj školi, stigao je sa  harmonikom  i oraspoložio štićenike doma. Ja se nadam da smo uspjeli da im uljepšamo dan i učinimo ih sretnim koliko smo bili u mogućnosti“ – kazala  je Kurtović.

Direktor Doma za stara i iznemogla lica Anes Begović  kazao je da ovaj gest mnogo znači korisnicima

„ Ovo je prvi put kako je počela pandemija da uspijemo organizovati jednu ovakvu posjetu, naravno uz epidemiološke mjere. Mnogo je više učenika željelo doći  ali nismo mogli rizikovati. Druzenju je prisustvovao dio  korisnika koji su primili buster dozu vakcine, od ukupno 50 koliko ih imamo,  i drago nam je da smo ih usrećili. Svi mi nađemo neko vrijeme za odušak a njima je ovdje najteže jer su im sve te restrikcije na snazi  već skoro dvije godine i veliko hvala učenicima i uposlenicima STŠ „Hasib Hadžović““ – kazao je Begović.

U ovoj ustanovi  zahvalni su i svima ostalimakoji doprinose kvalitetnijoj brizi o životu i zdravlju njihovih  korisnika, pri čemu posebno ističu izuzetno dobru saradnju sa goraždanskim Domom zdravlja i kantonalnim Zavodom za javno zdarvstvo.