Bosansko-podrinjski kanton Goražde posjetio šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini

Iskazana zajednička opredjeljenost i potreba za daljim djelovanjem u jačanju borbe protiv korupcije i vladavine prava

U sklopu posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler sastao se danas sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predsjedavajućom Skupštine BPK Aidom Sirbubalo i ministricom za pravosuđe, upravu i radne odnose u Vladi BPK Goražde Natašom Danojlić. Sastanku je prisustvovao i sekretar Vlade BPK Goražde Emir Sijerčić.

Prilikom posjete razgovarano je o položaju Bosansko-podrinjskog kantona, aktuelnim temama važnim za rad zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde, kao i o značaju uspješne saradnje između Kantona i Delegacije Evropske unije.

Na sastanku je iskazana i zajednička opredjeljenost i potreba za daljim djelovanjem u jačanju borbe protiv korupcije i vladavine prava, kao važnih elemenata u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.