Zima pokazuje zube: Najniža jutarnja temperatura minus 11, odjenite se prikladno

Danas se u Bosni očekuje djelomično vedro prije podne, oblačno u drugom dijelu dana kada se očekuje slab snijeg. U nizinama može padati i susnježica. Većina padavina je na području Krajine i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno vedro prije podne.

Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana kada slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -4 stepena, na jugu od -3 do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu vedro prije podne

U Sarajevu djelomično vedro prije podne. Naoblačenje u drugoj polovini dana će usloviti slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko -10, a najviša dnevna oko -3 stepena.

I danas je za skoro cijelu BiH upaljen žuti meteoalarm zbog niskh temperatura.

Biometeorološka prognoza

Hladno vrijeme, izraženija naoblaka i povremene, slabije padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Moguće su i cjelodnevne epizode negativnih temperatura u dijelu Bosne, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, te maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito osjetljive grupe poput osoba sa ishemijskim i plućnim bolestima, starijih, trudnica i djece. Opštu sliku će dodatno kvariti konstantno povremeno jače sjeverno strujanje. Na jugu neznatno ugodnije, uz malo više temperature zraka.