Redar parkinga Emir Korda o radu na minusima: Lako je na “državnim jaslama” i imati sigurnu platu

Radni dan Goraždanina Emira Korde mnogo je teži nego ostalima, jer i u danima kada temperature ostaju ispod nule njegovo radno mjesto je na otvorenom

 

 

Policajci, poštari, ulični prodavci, čistači ulica samo su neki od hiljada ljudi koji u jeku zime prilikom polaska na posao moraju razmišljati i o zaštiti od hladnoće. Radni dan Goraždanina Emira Korde mnogo je teži nego ostalima, jer i u danima kada temperature ostaju ispod nule njegovo radno mjesto je na otvorenom.

Veoma je hladno ovih dana

Kao redar parkinga u centru grada radi već 13 godina.

– Radno vrijeme mi je od 9 do 16. Veoma je hladno ovih dana. Borimo se za opstanak. Naplaćujem parking i čitav dan sam na otvorenom. Minusi su ovih dana veliki, – 6, – 8 jutarnja. Dobro se utoplim, zimska jakna, htz oprema na nogama, vunene pape, jer moraš nekako živjeti da prekopsaš – kaže Korda.

S ljudima nekad fino, nekad zatežeš, jer narod nema

Onima koji ne cijene dovoljno udobnost toplih kancelarija Korda poručuje da se na trenutak stave u njegovu poziciju, jer “lako je na državnim jaslama i imati sigurnu platu”.

– S ljudima nekad fino, nekad zatežeš, jer narod nema. Jedva kraj s krajem. Pogotovo sad kad su cijene svega skočile, a plate ostale iste. Naroda je sve manje i manje, i korona je učinila svoje – dodaje Emir Korda.