Snježne padavine na području BPK nisu uzrokovale probleme

Snježne padavine na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nisu uzrokovale probleme. Regionalni I magistralni putevi su prohodni, a prema podacima Kantonalnog operativnog centra, nisu zabilježeni ni prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Šef kantonalnog operativnog centra Ramo Živojević ističe da je stanje zadovoljavajuće. Regionalni I magistralni putevi su prohodni, dok se lokalni čiste po prioritetima koje utvrđuju jedinice lokalne samouprave u saradnji sa mjesnim zajednicama.

“Nismo imali do sada dojava o nekim problemima. Očekivane za ovo doba godine,  snježne padavine na području kantona nisu donijele probleme u odvijanju saobraćaja. Regionalni putevi R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448-a Osanica-Ilovača-Prača su prohodni, zimske službe su na terenu i rade na čišćenju saobraćajnica. Zbog ugaženog snijega i poledice na pojedinim dijelovima cesta saobraća se otežano te se vozačima sugeriše opreznija vožnja” – kazao je Živojević.

Visina snijega u nižim predjelima iznosi oko 5 cm a u višim oko 40 cm, a za sada  nije bilo ni problema u  snabdijevanju električnom energijom.

“ Vodostaji svih vodotokova na području BPK Goražde su stabilni za ovo doba godine  i nema  opasnosti od poplava. Očekivati je blago povećanje ali ne očekujemo nikakve opasnosti od izlijevanja. Takođe,  nije zabilježena pojava novih, niti aktiviranje postojećih klizišta na području BPK Goražde” – istakao je šeg kantonalnog operativnog centra.