Potraga za Nevzetom Solak nastavlja se u Goraždu, apel svima koji imaju informacije da se jave porodici ili policiji

Nevzeta Solak koja je nestala prošle nedjelje u Sarajevu ušla je u autobus goraždanskog Centroprevoza na stajalištu nedaleko od Vijećnice nove su informacije u ovom slučaju do kojih je došla porodica nestale.

Prema riječima njenog seina Selvedina Solaka, ovu informaciju mu je potvrdio vozač autobusa kojem se Nevzeta prošle nedjelje obratila na Autobuskoj stanici oko 14 sati raspitujući se za vrijeme polaska autobusa za Goražde.

“Vozač se sjetio da je ona ušla u autobus za Goražde na Vijećnici oko 17.15 minuta, ali se ne može sa sigurnošću sjetiti na kojoj lokaciji tačno je izašla iz autobusa. Molimo sve one koji su bili u tom autobusu, i ako su primjetili bilo šta ili se sjećaju da su je vidjeli I druge koji možda imaju bilo kakve informacije koje nam mogu pomoći da se obrate prvoj policijskoj stanici ”, zamolio je Selvedin Solak.

Nevzeta Solak je, prema njegovim riječima izašla iz kuće oko 13 sati, bila je potpuno zdrava i prisebna. Inače je visoka oko 160 cm, a tog dana je na sebi imala crne pantalone, crnu dužu jaknu a nosila je I crne cipele. Na glavi je imala svjetloplavu maramu, a u ruci još šareni kišobran i kesu.

“On se spremila kod kuće potpuno normalno, nije bila bolesna, prije desetak goidna je imala moždani udar, međutim sada je bila potpuno zdrava. Nije bilo govora o tome da putuje za Goražde, ali evo sa sigurnošću smo potvrdili da je bila u autobusu tog dana. Ne znamo zašto je krenula za Goražde, ovdje smoživjeli tokom rata, međutim imala je jednu poznanicu, ali kod nje nije došla. Mi nastavljamo potragu ovdje u Goraždu, provjeravamo, molimo sve koji mogu da nam pomognu da to učine, ovo je manja sredina možda će se neko sjetiiti da je video”, apelovao je Selvedin Solak.

U potragu za 63-godišnjom Nevzetom Solak uključeni su porodica i prijatelji, a od ranije i pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad.

Ranije je saopćeno da se Nevzeta prošle nedjelje, nakon što je izašla iz porodične kuće u naselju Zabrđe oko 13:05 sati,  uputila prema autobuskoj stanici u Rajlovcu što su zabilježile nadzorne kamere sa obližnjih stambenih i poslovnih objekata. Nakon toga je ušla u autobus koji prevozi putnike Rajlovac – Željeznička stanica u 13:40 sati , nakon čega je viđena na Željezničkoj stanici. Sa nekoliko nadzornih kamera utvrđeno je da se kretala prema Zemaljskom muzeju i da je u 14:22 sati primijećena na tramvajskoj stanici prema gradu odnosno prema Baščaršiji.