Dan mladih bit ce obiljezen nizom aktivnosti

Dan mladih Grada Goražde bit će obilježen nizom događaja 21. Marta, a ovaj dan ustanovljen je prije jedanest godina odlukom  Općinskog vijeća Goražde.

Organizacioni odbor utvrdio je program manifestacije u znaku mladih koji će ovom prilikom ukazati na njihovu važnost i značaj angažmana u društvenoj zajednici te skrenuti pažnju  na potrebe, prava ali i obaveze mladih i njihove aktivnosti tokom godine

Program obilježavanja Dana maldih započet će posjetom učenicima Odjeljenja sa posebnim obrazovnim potrebama u OŠ Fahrudin Fahro Baščelija čime će ujedno biti obilježen i Dan osoba sa Down sindromom.

Goraždanski srednjoškolci okupljeni u Mreži vijeća učenika BPK Goražde upriličit će i šetnju pod motom „Želimo mir“ od Trga branilaca grada do Centra za kulturu gdje će položiti cvijeće i odati počast poginuloj djeci Goražda u periodu 1992 – 1995. Godina.

Programom je predviđena i posjeta Zavičajnom muzeju Goražde te javna tribina “Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu”.

Takođe, u sali Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ održat će se koncert učenika ove škole  “U susret proljeću“ dok će u Gradskoj Art galeriji  biti priređena izložba radova „Drina i mladi“.  Na sportskim terenima u naselju 1. Maj održat će se i turnir u basketu.

Partner u ovogodišnjem obilježavanju Dana mladih Grada Goražde je organizacija World Vision BiH.