Preminuo bivši načelnik općine Prača Asim Zec

Bivši načelnik općine Pale u FBIH Asim Zec preminuo je u 66 godini života, nakon kraće bolesti. Zec je na poziciji načelnika općine Pale u FBIH bio 18 godina i jedan je od prvih koji je, nakon reintegracije ove općine u FBIH učestvovao u njenoj izgradnji i obnovi.

Rođen je 9.10.1956 godine u Palama. U vrijeme agresije na BIH obavljao je značajne i odgovorne funkcije, a član je SDA od njenog osnivanja. Na poziciji načelnika općine bio je od 2003.godine, a na ovoj dužnosti je dočekao i penziju.

“Dugi niz godina uživao je povjerenje građana općine Pale. Bio je čovjek koji je uživao poštovanje i svojih političkih rivala. Svojom odmjerenošću, smirenošću, umjerenom retorikom i urođenim sposobnostima uljevao je povjerenje i sigurnost. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas”, istakli su njegovi bliski saradnici.

Telegrame saučešća porodici uputili su i najviši kantonalni i općinski zvaničnici.

“Izgubili smo čovjeka koji je u najtežim danima, u ratnom i poslijeratnom periodu, znao voditi i dobiti bitke, bez obzira na kojoj funkciji se nalazio i koji posao obavljao. A obavljao ga je savjesno i predano, sa velikim entuzijazmom i snažnom voljom da ono što radi urodi plodovima, za dobrobit ove naše zajednice, za dobrobit svoje općine i ljudi koji u njoj žive. Volio je svoj narod, a ljubav prema Bosni i Hercegovini uvijek je stavljao na prvo mjesto. Porodici, rodbini i prijateljima rahmetli Asima Zeca upućujem riječi iskrenog saučešća“, stoji u telegramu saučešća premijerke BPK Goražde Aide Obuće i Vlade BPK Goražde.

Dženaza Asimu Zecu će se obaviti sutra na mezarju Ravne Bakije u 15 sati, a tevhid će biti proučen istog dana u porodičnoj kući u ulici Kromolj 35.