Goražde – Za asfaltiranje lokalnih puteva 77.500 KM

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa predstavnicima firme “Goražde putevi” danas je potpisao ugovore o sanaciji dijela šest lokalnih putnih pravaca.

U te svrhe bit će izdvojeno oko 77.500 KM, a pored Grada Goražda projekat sufinansira Vlada BPK Goražde.

Gradonačelnik Imamović naglasio je da se ovim projektom želi doprinijeti poboljšanju putne infrastrukture na području lokalne zajednice, a time i unapređenju kvalitete života građana.

– Ugovorom je planirano asfaltiranje šest putnih pravaca koji su sa nivoa BPK Goražde prebačeni u nadležnost Grada Goražde, a riječ je o sanaciji dijela putnih pravaca, Borovići-Bujaci, Podspahovići-Guskovići, Rešetnica-Pijestina kao i dijela ulica 16. Muslimanske brigade, 31. Drinske brigade i ulice Fazlagića – precizirao je Imamović.

Izvođač se obavezao da će radove izvršiti u roku od 15 dana, od dana uvođenja u posao, a Imammović je najavio i druge projekte sanacije putne infrastrukture, posebno u gradskom dijelu.

– Iz federalne Direkcije za ceste su najavili, a to nam je potvrdio i izvođač radova, da će se krenuti sa asfaltiranjem magistralne dionice od Trga branilaca grada do naselja Baćci, gdje živi veliki broj stanovništva i koja je veoma frekventna, tako da ćemo paralelno ići i sa uređenjem užeg gradskog jezgra  i nekih dijelova ruralnih puteva, a ove godine prvesntveno ćemo se fokusirati na asfaltiranje puteva u gradskom dijelu – kazao je gradonačelnik Goražda.