Prihvaćena ostavka Senada Hubjera, predsjednika i glavnog trenera SFK Libero

Na vanrednoj sjednici Skupštine Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero iz Goražda, prihvaćena je neopoziva ostavka dosadašnjeg predsjednika i glavnog trenera Senada Hubjera koji se na ovaj čin odlučio nakon dešavanja na posljednjoj utakmici Prve ženske nogometne lige FBiH između Libera i Intera, odigrane u Posušju.

Po riječima Hubjera, u derbi utakmici za ulazak u Premijer ligu BiH u kojoj je SFK Libero poražen rezultatom 2:1, glavni akteri su bili sudijski trio zadužen za dijeljenje pravde na terenu, na kojem je, tvrdi,  bilo svega osim pravde.

„ U 86-oj minuti primili smo gol za 1:1, a prije toga smo imali jedan poništen gol kao i  niz nekih sudijskih odluka koje nisu išle u prilog našoj ekipi. U 89-oj minuti protivničku igračicu pogodila je lopta u ruku. Ona je stala nekoliko sekundi i okrenula se prema svom golu da se vrati nazad i kada je primjetila da sudinica nije ništa svirala,  šutnula je loptu i zabila gol. Ovako nepravedno suđenje nije viđeno na našim terenima i to je kap koja je prelila čašu da odstupim  sa ovih pozicija“ – pojašnjava Hubjer.

Ocjenjuje da se u ženskom fudbalu dešavaju nezamislive stvari koje su dovele i do gašenja pojedinih sportkih kolektiva

„ Nogometnom savezu FBiH su puna usta ženskog fudbala, razvojam, i smatram da na sve moguće načine žele iskoristiti nas, sportske radnike, koji izgaramo u proteklih nekoliko godina. Ženski fudbal je bio u velikoj ekspanziji od 2013 do 2017 međutim u proteklih par godina mnogi klubovi se gase.  Postoje sigurno ljudi koji na sve moguće načine žele da ugase  i ovaj klub iako smo u proteklih šest –sedam godina kako postojimo napravili zavidne rezultate, okupili veliki broj dječaka i djevojčica i napravili jednu od najboljih ženskih ekipa u BiH. U protekle dvije godine igrali smo razigravanje za ulazak u Premijer ligu i dešavale su nam se slične stvari, ali ovo što se desilo u nedjelju je zaista vrhunac“ – mišljenja je Hubjer.

Na vanrednoj sjednici Skupštine SFK Libero donesena je odluka da  klub  nastavi  takmičenje u Prvoj ženskoj   nogometnoj ligi FBiH, bez obzira na sva dešavanja na utakmici  u  Posušju. Upućen je  i zahtjev za dostavu video snimka utakmice  nakon  čega će,  najavljuju iz kluba,  uložiti i žalbu takmičarakoj komisiji federalnog  Nogometnog saveza.

Za novog predsjednika  kluba imenovan je Mensur Rišljanin, a za glavnog trenera seniorske  ženske ekipe Dževad Odžak, koji je u dosadašnjoj karijeri vodio  seniorske muške ekipe  Goražda, Azota  te  Koline iz Ustikoline.