Muftija goraždanski i glavni imam posjetili mekteb za predškolski uzrast “Ajlin”

U kompleksu džamije “Mufid Sokolović” u goraždanskom naselju Baćci,  01.04.2022. godine goraždanski muftija Remzija ef. Pitić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice  Goražde, Esad ef. Grabus, posjetili su mekteb za predškolski uzrast  “Ajlin”.
U ovoj posjeti muftija i glavni imam su poselamili uposlenike i djecu i poželjeli im sretan i hairli početak mubarek mjeseca Ramazana.
U igraonici “Ajlin” borave djeca uzrasta od 1-3 godine, a naročito važna novina ove igraonice jeste da u toku mjeseca Ramazana roditelji  mogu ostaviti djecu svih uzrasta  da borave u igraonici u vrijeme obavljanja teravih- namaza.
-Ovo je prva ustanova u Goraždu ovakvog tipa jer imamo  roditelje koji žele da idu na teravih- namaz, a nemaju gdje ostaviti djecu,  zbog toga sada ih mogu  dovesti u naš mekteb za predškolski uzrast gdje će biti obezbjeđeno da se djeca zabave, te nakon teravih- namaza roditelji će dolaziti po djecu.- naglasila je Fatima Perjan, odgajateljica za predškolski uzrast.
Također u narednom periodu planirano je proširenje ove igranice i na druge lokacije gdje će moći boraviti djeca uzrastu od 3- 5 godine.