SFK Libero Goražde provodi projekat “Reci DA ženskom fudbalu”

Sportski fudbalski klub (SFK) “Libero” Goražde počeo je realizaciju projekta “Reci DA ženskom fudbalu”  podržanog u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u saradnji sa Gradom Goražde.

Koordinator projekta Senad Hubjer pojašnjava da je cilj projekta popularizacija ženskog fudbala te podsticaj djevojčica da se bave sportom

“ Projekat je namjenjen djevojčicama uzrasta od 8 do 16 godina i za sada je prijavljeno njih 20-ak. Počeli smo sa treninzima ali je poziv I dalje otvoren tako da očekujemo i više. Cilj je da razbijemo predrasude prvenstveno kod roditelja, da je fudbal muški sport, a glavni cilj da podstaknemo djevojčice da se bave sportom odnosno fudbalom” – pojašnjava Hubjer.

Napominje da je projektom obezbjeđena besplatna sportska oprema, angažman trenerica sa UEFA licencom, stručni predavači I drugo, te da će I za roditelje biti obezbjeđeno predavanje o njihovoj ulozi u bavljenju djeteta sportom

“  Projekat traje sedam mjeseci I na ovaj način ćemo pokušati okupti ekipu koja će biti okosnica kluba u kojem mimo ovog projekta, svakodnevno trenira 30-ak djevojčica. Uz treninge, u okviru projekta planiramo I utakmice te završni turnir na koji će biti  pozvane  najbolje ekipe u kategoriji U -11  i U- 15 iz BIH, Srbije i Crne Gore” – kazao je Hubjer.