Za vikend nigdje bez kišobrana: Evo gdje će padati u narednih nekoliko dana

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 17 do 23, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći je moguća slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 21 stepen.

U subotu bit će oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 15 do 21, u Hercegovini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Posavini i Krajini se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, u Hercegovini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 26 stepeni.

U ponedjeljak umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.