U Goraždu obilježen Dan pobjede nad fašizmom, Dan Zlatnih ljiljana i Dan Evrope

Polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju “Goražde grad heroj, svojim braniocima” i na partizanskom spomen obilježju u naselju Kolijevke, u Goraždu je obilježen Dan pobjede nad fašizmom, Dan Zlatnih ljiljana i Dan Evrope.

Cvijeće su položile delegacije zakonodavne i izvršene vlasti Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde predvođene predsjedavajućom Skupštine i premijerkom BPK Goražde Aidom Sirbubalo i Aidom Obućom te predstavnici Koordinacije boračkih udruženja.

Ovom prilikom poslana je jasna poruka da borba protiv fašizma nikada ne smije i neće prestati.

– Borba protiv fažizma nikada u biti nije ni prestala i mi se i danas borimo s ostacima tih ideja koje su pobijeđene 1945. godine. Drago mi je što danas možemo položiti cvijeće na naše renovirano centralno spomen obilježje i na taj način zahvaliti svima onima koji su svoj život dali za ono što mi danas imamo – kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

S obzirom na to da se ove godine u organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH 24. po redu centralna manifestacija obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana u Federaciji Bosne i Hercegovine održava u Sanskom Mostu, većina pripadnika iz Bosanskopodrinjskog kantona prisustvovat će toj manifestaciji.