Vanredna sjednica Skupštine BPK u petak, na dnevnom redu situacija u Ginexu

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj 46. sjednici održanoj danas razmatrao je zahtjev grupe poslanika za zakazivanje 13. vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrala novonastala situacija u frimi Unis „Ginex“ d.d.  Goražde. Sjednici Kolegija prisustvao je i jedan dio poslanika u Skupštini BPK Goražde te premijerka BPK Goražde Aida Obuća.
U zahtjevu je zatraženo da se sjednica održi 10. maja (utorak) sa početkom u 10:00 sati, a na prijedlog Kolegija Skupštine BPK Goražde utvrđen je termin njenog održavanja a to je 13. maj sa početkom u 10:00 sati.
Obrazlažući ovakvu odluku, predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Sirbubalo navodi, da je do prolongiranja datuma održavanja sjednice došlo iz razloga, kako bi se na 13. vanrednu sjednicu na kojoj bi se razmatrala aktualna situacija u firmi Unis „Ginex“ d.d. Goražde pozvali svi relevantni sudionici ovih dešavanja s ciljem dobijanja autentičnih informacija, jer Skupština BPK Goražde do sada ne raspolaže bilo kakvim pisanim  informacijama u vezi novonastale situacije u ovoj firmi izuzev onih iz medija.