Goražde će u subotu 21. maja biti domaćin prvog Specijal Kup-a u karateu čiji je organizator Karate klub “Specijal”

Predsjednik organizacionog odbora ovog sporstkog događaja  Ermin Mandžo ističe da se pripreme privode kraju te da vlada veliko interesovanje klubova iz BiH ali I drugih zemalja

“ Prijave se vrše na stranici Karate saveza FBiH I traju još dva dana. Do sada je prijavljeno više od 580 takmičara iz 41 kluba I četiri države – BiH, Srbije, Crne Gore I Belgije. Takmičenje će se održati u svim uzrasnim kategorijama, od pionira do seniora, a u muškoj seniorskoj OPEN kategoriji određen je I nagradni fond u iznosu od 500 KM za zlatnu medalju” – pojasnio je Mandžo.

Dodao je da je novena I da će svi učesnici uzrasta od 6 do 9 godina dobiti učesničke medalje, bez obzira na plasman

“ Izuzetno smo ponosni što je Goražde prvi put nakon 1997. godine  domaćin jednog ovakvog događaja I nadamo se da ćemo nastaviti ovu tradiciju I u saradnji sa drugim klubovima u gradu na Drini održavati ovako značajne turnire. Radujemo se dolasku svih takmičara I klubova kojima ćemo nasojati biti što bolji domaćini I pozivamo sve one koji se do sada nisu prijavili, da to učine” – istakao je Mandžo.

Takmičenja u okviru prvog Specijal Kupa  počinju u subotu od deset sati dok je svečano otvaranje turnira predviđeno u 12 sati.