Objavljen Javni poziv za prijavu prijedloga projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija čija implementacija će doprinijeti razvoju i afirmaciji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

U skladu s Programom utroška sredstava sa ekonomskog koda 614 300-Tekući transferi neprofitnim organizacijama, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, dana 16. maja 2022.godine objavila je Javni poziv za prijavu prijedloga projektnih aktivnosti čije finansiranje, odnosno sufinansiranje će u skladu sa kriterijima biti odobreno iz budžeta za 2022.godinu.

Za ove namjene, Vlada BPK Goražde na ekonomskom kodu planirala je finansijska sredstva u iznosu od 100.000 KM, a neprofitne organizacije, odnosno udruženja po ovom javnom pozivu mogu predložiti po jedan projekat, uz ispunjavanje općih i posebih ciljeva programa, a to je prije svega da se njihovom implementacijom afirmišu opšti društveno- korisni ciljevi na području našeg kantona.

„Da bi predložene projektne aktivnosti bile finansirane ili sufinansirane moraju zadovoljavati određene kriterije utvrđene u Programu, a oni između ostalog podrazumijevaju da se radi o projektu čija implementacija će doprinijeti razvoju i afirmaciji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, prvenstveno kroz promociju civilnog društva, a koji u konačnici imaju elemente socijalne, zdravstvene i ekološke zaštite. Također, podržani će biti i projekti organizacija ili udruženja čiji cilj je unaprjeđenje kulturne, vjerske i sportske saradnje sa istim ili sličnim organizacijama ili udruženjima u BiH i inostranstvu“-naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Javni poziv ostaje otvoren do 20. decembra 2022.godine, s tim da će Komisija imenovana od strane Vlade BPK Goražde, jednom mjesečno, vršiti odabir korisnika sve do utroška sredstava.

 

www.bpkg.gov.ba