Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje toplije uz sunčane periode i postepeni razvoj oblaka, a popodne promjenljivo vrijeme, uz povremene pljuskove sa grmljavinom. Uveče i tokom noći na sjeveru prolazna oblačnost, koja će donijeti povremene pljuskove sa grmljavinom. Vjetar je slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a dnevna temperatura od 26 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusova.

Biometeorološka prognoza je povoljna. U jutarnjim satima bit će svježije i ugodnije, a sa odmicanjem dana i porastom temperatura, te povremeno izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene tegobe u vidu glavobolje, manjka koncentracije i proljetnog umora. U Hercegovini uz ljepšu opštu sliku i sunčanije vrijeme bit će stabilnije.

Vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle na pojedinim dionicama uz rijeku Savu, kao i na širem području Gračanice, Prijedora i Ključa, te u pojedinim dijelovima Kantona Sarajevo. Zbog aktuelnih radova izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica, Donji Vakuf-Travnik, Žepče-Zenica, Bosanski Šamac-Orašje i Stolac-Hutovo. Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.