– Smatram da je ovako značajno povećanje plaća radnicima daleko svrsishodnije, nego namjera Uprave da im podijeli jednokratne novčane nagrade. Očekujem da će Vlada Federacije BiH pronaći načina za povećanje plata jednako svim radnicima, jer je to dugoročnije rješenje i snažni vjetar u leđa trenutno najvažnijem sektoru u našem kantonu i cijeloj Federaciji, a to je sektor namjenske industrije – navodi se u saopćenju premijerke BPK.

Bespotrebno kreiranje krizne situacije u kojoj je uplitanje politike radi ubiranja predizbornih poena bilo i više nego očigledno, kako je dodala, nije dalo nikakav rezultat. Prema njenim riječima, realno, nije ni moglo, jer krajnji cilj nisu bili radnici i Goražde, već glasovi. Srećom, Vlada Federacije, premijer Novalić i ministar Džindić, nisu odgovorili na politikanstvo, dodala je Obuća, nego imaju brojne ambiciozne ciljeve, od modernizacije proizvodnje, proširenja palete proizvoda, uvođenja dodatne radne smjene do zapošljavanja više radnika iz Goražda i cijele okolice.

– Sigurna sam da će njene i buduće odluke ići u pravcu rješenja u korist radnika, Ginexa, Goražda i Bosansko-podrinjskog kantona. Povećanje plata radnicima znači ogromnu šansu za ostvarivanje dodatnih prihoda. Tu šansu ne smijemo propustiti, jer će koristi imati svi naši stanovnici, posebno u ovo doba ekonomske krize. To je razvojna šansa za koju se nadamo da je mogu slijediti i ostale firme namjenske industrije čiji radnici su glavni točak proizvodnje, a čije jačanje nam je trenutno prijeko potrebno – navodi se u saopćenju premijerke Obuća.