Kraj radova do kraja sedmice

Višemjesečna agonija vozača ali ostalih učesnika u saobraćaju te mještana koji žive na dionici magistralnog puta – M20 čija je sanacija u toku, trebala bi biti okončana ubrzo – potvrdili su nam iz JP Ceste FBiH. Navode da su sanaciju ove, najprometnije saobraćajnice u Goraždu, usporili nepredviđeni radovi. Ohrabrujuća vijest je da bi, ukoliko vremenske prilike dozvole, radovi na asfaltiranju trebali biti okončani krajem naredne sedmice…..

JP Ceste Federacije BiH u Goraždu realizuje projekat sanacije asfaltnog kolovoza na dionici magistralnog puta M20 – od Trga branilaca grada do naselja Baćci, u dužini od 1, 85 kilometara a radovi koji su se prilično odužili donijeli su  probleme posebno vozačima koji se svakodnevno moraju naoružati strpljenjem da bi prešli ovu dionicu kao I mještanima u ovom izuzetno prometnom dijelu grada. U JP Ceste FBiH pojasnili su nam da su ove radove malo usporile nepredviđene okolnosti I neplanirani ardovi na ojačanju trupa ceste kao I saniranju vodvodnih I kanalizacionih instalacija koje se tu nalaze.

Preciziraju   da je rađeno nivelisanje odnosno izdizanje slivničkih rešetki i poklopaca revizionih okana, sanacija prekopa i ulegnuća na cesti. U međuvremenu je izvršena i sanacija nekoliko oštećenja na vodovodnim instalacijama koje se nalaze u trupu ceste i kao  I sanacija  tih prekopa. Takođe, obavljeno je frezanje habajućeg sloja asfalta, te će se postaviti novi.  Vrijednost ugovorenih radova na sanaciji asfaltnog kolovoza, koji su JP Ceste FBiH potpisale sa Goraždeputevima je 249.992,13KM sa uračunatim PDV-om. Iz Cesta Federacije najavili su da bi, ukoliko vremenske prilike dozvole, svi radovi trebali biti završeni do 18. Juna.