Zmajevi dočekuju Finsku u 4. kolu Lige nacija, uživo na BHRT od 20:35

foto: bhrt

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Finske u Zenici večeras će zaključiti junski ciklus UEFA B Lige nacija. Susret na Bilinom polju pratite u direktnom prijenosu na BHT1, BH Radiju 1 i bhrt.ba od 20:35 sati.

Uoči utakmice medijima su se obratili selektor Zmajeva Ivajlo Petev i reprezentativac Sanjin Prcić.

Na pitanje da li će posebnu pažnju posvetiti napadaču Finske Pukiju, selektor Petev je odgovorio:

„Svaki protivnički igrač mora biti pokriven, bez obzira na njegovu poziciju. Moramo striktno paziti u svim linijama na terenu. Iznenađenja teško da može biti, bitno je naše jedinstvo na terenu kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Idemo po pobjedu svim raspoloživim snagama. Svako je tu da pruži svoj maksimum. Moramo biti skoncentrisani kako bi odradili utakmicu najbolje što možemo.”

Petev je govorio i o zdravstvenom biltenu:

„Može se reći da imamo nekih problema, ali to su uobičajene stvari u ovom terminu. S obzirom na važnost utakmice vjerujem da će svi biti na raspolaganju”, kazao je Petev.

Novinare je zanimalo da li će poseban pritisak biti na igračima u veznom redu.

“Na svakoj utakmici treba da puno trčimo, pogotovo u veznom redu. Finci su kvalitetna i dobro organizovana ekipa pa sama trka u sredini terena neće biti dovoljna, morat ćemo se paziti i u odbrani”, istakao je bh. reprezentativac Sanjin Prcić.

Prvi susret između Bosne i Hercegovine i Finske, koji se 4. juna igrao u Helsinkiju, okončan je neriješeno 1:1.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Finske do sada su odigrale šest međusobnih susreta. Obje selekcije su ostvarile po dvije pobjede, a dva meča su završena neriješenim rezultatom. Gol razlika je također izjednačena, 9:9.

Današnji meč sudiće Bugarin Georgi Kabakov. Asistenti su mu Martin Margaritov i Dijan Valkov, a četvrti sudija je Dragomir Draganov, svi iz Bugarske.

Nakon tri odigrane utakmice, BiH je vodeća u grupi 3 u diviziji B Lige nacija sa pet bodova. Finska i Crna Gora imaju po četiri, a Rumunija tri boda.

Sve utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija možete pratiti na BHT1, BHR1 i portalu bhrt.ba, kao i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

bhrt.ba