Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano, sa mogućim lokalnim pljuskovima i grmljavinom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, tokom jutarnjih sati. Kasnije, lokalnih pljuskova može biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar je slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, a dnevna će iznositi od 27 do 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika, većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Poslijepodnevni sati proteći će uz nešto izraženiji osjet sparine i vrućinu. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru zemlje, gdje bi prolazna nestabilnost tokom jutra, kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba, stoga je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima. Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica, Donji Vakuf-Travnik, Žepče-Zenica i Bosanski Šamac-Orašje. Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.