Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini ujutro može biti prolaznih pljuskova i grmljavine, u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a kasnije i u centralnim i istočnim područjima. Vjetar je slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kreće se između 14 i 19, a dnevna će iznositi između 28 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

Opšta slika povremeno će biti nešto lošija, izraženije u dijelu Bosne, pretežno zbog kratkotrajnih nestabilnih perioda. Ove promjene bi kod osjetljivih osoba mogle dovesti do umjerenih reakcija u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Neophodno je i dalje izbjegavati duže boravke na suncu i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana.

Zbog visokih dnevnih temperatura molimo vozače da tokom dužih putovanja prave češće pauze, a ukoliko je to moguće da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste. Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik, Žepče-Zenica i Bosanski Šamac-Orašje. Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.