SFK Libero u Goraždu organizuje 5. Međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice

Sportski fudbalski klub (SFK) Libero organizirat će peti po redu Međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice. Ovaj sportski događaj održat će  u prvim danima avgusta,  a organizatori očekuju  da će  okupiti  oko 80 ekipa iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Iz kluba najavljuju da će ovogodišnji turnir koji je planiran 6 i 7.avgusta  biti najmasovniji do sada.  Napominju da će se po prvi put održati na   Gradskom stadionu u Goraždu, gdje će se uporedo odigravati više utakmica.

Predstavnik SFK Libero Senad Hubjer podsjeća da su se prethodni turniri održavali na malom terenu sportsko rekreativnog centra u Rasadniku

„ Sada će to biti puno masovnije a turnir će se igrati u šest kategorija. Prvi dan nastupit će dječaci i djevojčice u kategoriji 2009, 2011 i 2013. godište, drugi dan u planu je nastup dječaka i djevojčica u kategoriji 2010. 2012 i 2014. Godište. U jednoj kategoriji planirano je 12 do 16 ekipa. Očekujemo učešće oko 80 ekipa iz Srbije, Crne Gore i BiH i to će biti sigurno najmasovniji sportski događaj u našem gradu jer u te dane, kada se ujedno održava i internacionalni Festival prijateljstva, očekujemo više od 1.000 posjetilaca, prvenstveno mališana  i njihovih roditelja“ – kazao je Hubjer.

Organizacioni odbor krenuo je sa pripremama a prijave ekipa već su počele i trajat će do 20.jula. Uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta obezbjeđene su i nagrade za najuspješnije. U klubu očekuju da neće izostati ni podrška nadležnih u Goraždu.

„ Već petu godinu sa ovim događajem  apliciramo prema resornom federalnom ministarstvu koje je ujedno naš najveći sponzor. Oni su obezbjedili finansijska sredstva za nagrade, medalje, pehare za najbolje ekipe i pojedince. Naravno,  očekujemo podršku i ostalih privrednika kao i  Vlade BPK i Grada Goražde, a sve u cilju da napravimo zaista jedan sjajan sportski događaj koji ćemo svake godine da podižemo na jedan veći nivo“ – kazao je Hubjer.

U ovom klubu svakodnevno rade na razvijanju sportskog duha i popularizaciji nogometa. Škola fudbala SFK Libero okuplja više od 300 dječaka i djevojčica i jedna je od najmasovnijih u ovom dijelu BiH, na što su u klubu jako ponosni. Ističu da ih ta činjenica obavezuje i za organizaciju jednog ovakvog turnira, kako ne bi zaostajali za drugim školama u BiH i regionu.