SFK Libero počeo sa pripremama za takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH

Sportski fudbalski klub (SFK) Libero počeo je pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH.

Obavljena je prozivka I počeli su prvi treninzi ekipe koja će u ovom rangu takmičenja imati svoj debitantski nastup.

Predsjednik SFK Libero Senad Hubjer naglašava da je tokom pauze došlo do  promjena u igračkom kadru ali I stručnom štabu.

“ Ekipu smo pojačali sa pet igračica na pozicijama gdje smo tokom protekle sezone uočili da smo slabiji. Doveli smo igračice koje su već igrale u Premijer ligi BiH. Sumeja Bektaš nastupala je za SFK 2000 u Sarajevu i posljednju polusezonu u Čeliku (Zenica). Iz ŽFK “Fortuna” Živinice stigle su tri igračice Vildana Hodžić, Alma Noćajević I Mirnesa Kurtić, dok iz ŽNK “Mladost” Nević polje dolazi mlada I perspektivna igračica Alisa Haseljić” – precizirao je Hubjer.

Dodao je je novi šef stručnog štaba seniorske ekipe Goraždanin Emir Sarajlić, koji je ranije trenirao FK Goražde I NK Azot, dok je njegov pomoćnik Almir Tihić.

“ Pripreme se odvijaju na Gradskom stadionu u Goraždu s tim da ćemo odigrati I nekoliko prijateljskih utakmica. Već 17.jula u Bajinoj Bašti igramo protiv tima Crvene zvijezde iz Beograda, nakon čega nas očekuje I nastup na Međuopštinskim sportskim igrama (MOSI) u Novoj Varoši gdje ćemo se sastati sa prvacima Crne Gore, timom Breznice iz Pljevalja. Cilj nam je da se ekipa što bolje pripremi za  debitantski nastup u Premijer ligi BiH I da u prvoj sezoni osiguramo opstanak u ovom rangu takmičenja” – kazao je Hubjer.

Prvenstvo ženske nogometne Premijer lige BiH starta 13. avgusta, a u prvom kolu SFK “Libero” gostuje kod ŽNK “Iskra” Bugojno.