Sutra počinje Ustikoljansko ljeto 2022

U Općini Foča u Federaciji BiH sutra će biti otvorena tradicionalna kulturno-sportska manifestacija Dani kulture, sporta i turizma „Ustikoljansko ljeto 2022“.

Načelnik općine Mujo Sofradžija ističe da će u periodu do 31. jula biti održan niz muzičkih i sportskih događaja.

„ Vjerujemo da će u petodnevnom programu uživati svi stanovnici Ustikoline ali i okolnih gradova obzirom da ćemo ugostiti zvučna estradna imena. Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je sutra u 20.45 sati na platou Doma kulture u Ustikolini uz vatromet, a prve večeri publiku će zabavljati Semir Cerić Koke, dok će dan poslije nastupiti Neda Ukraden“ – naveo je Sofradžija.

Napomenuo je da će se koncerti održavati svaku noć te da u  muzičkom dijelu programa učestvuju i Abid Sakalaš, Zijad Sipović, Ferid Avdić, Hamid Ragipović – Besko te humorista Ismet Horo.

„Naravno, ni ove godine neće izostati sportski događaji kao ni Drinska regata koja je planirana u subotu 30.jula na dionici Ustikolina – Sadba. Posljednjeg dana manifestacije u nedjelju je predviđeno takmičenje u ribolovu te memorijalni nogometni turnir „Šehidi Koline“ uz prigodan vjerski program. Na zatvaranju manifestacije istu noć nastupit će Kemal Malovčić i Damir Šabić – Fazla.  Bit programa je da se građani zabave i mislim da smo prilagodili sadržaje  njihovim zahtjevima i drago nam je da smo u tome uspjeli, nakon što su prošlogodišnji sadržaji reducirani. Obzirom na više nego skroman budžet lokalne zajednice, više od 95 posto sredstava za ovu manifestaciju obezbjeđeno je putem sponzorstva“ – naglasio je načelnik Općine Foča u FBiH.