Značajna donacija za JKP 6.mart

U saradnji sa World Vision BH Fondacijom u prethodnom periodu Grad Goražde potpisao je dva Sporazuma o sufinansiranju, a koja se odnose na nabavku 10 kontejnera kapaciteta 1100 l i profesionalnih alata: trimeri, kosilice i traktor za košenje trave. Vrijednost potpisanih Sporazuma je 27.500 KM, s tim da je vrijednost opreme nakon provedene tenderske procedure bila veća za 1264 KM i tu razliku je obezbijedila World Vision BH Fondacija. Donacija navedenog je uručena JKP ” 6 Mart” Goražde koje je u obavezi da u narednom periodu vrši akcije čišćenja koje su previđene Sporazumima.

Direktor komunalnog preduzeća Haris Šalo je iskazao ogromnu zahvalnost, jer je evidentan problem sa nedostatkom kanti, kontejnera i profesionalnih alata za rad, te ističe da će ovakav vid donacije mnogo značiti u budućem obavljanju radnih dužnost uposlenika. Pozivamo građane da se priključe akcijama čišćenja i da svojim odgovornim ponašanjem budu primjer mlađim naraštajima.

Edisa Ahmetspahić Hendo, koordinatorica za razvoj zajednice ističe da je saradnja sa Gradom Goražde već odavno prisutna kroz različite projekte, te da World Vision BH Fondacija ulaže ogromna sredstva u cilju smanjenja negativnih posljedica klimatskih promjena, finansiranje akcija koje doprinose povećanju svjesti u cilju očuvanja životne sredine, kao i različte projekte u oblasti obrazovanja i zaštiti djece. U jesenjem periodu planiran je nastavak saradnje sa organizacijom World Vision Int’l i World Vision BH Fondacijom kroz sufinansiranju različitih projekata u oblasti ekologije i ekonomskog osnaživanja porodica sa djecom uključenom u program World Vision-a, kao što smo radili u ljetnom periodu.