Počinje sezona A1 lige BiH: KK Radnički dočekuje Igman Burch

Nova takmičarska sezona u A1 ligi BiH u košarci počinje ovog vikenda, a u prvoj utakmici grupe Jug Košarkaški klub Radnički iz Goražda dočekuje ekipu Igman Burch.

Trener Radničkog Hasan Rikalo  podsjeća da u novoj takmičarskoj sezoni A1 lige učestvuje 17 ekipa podjeljenih u grupe sjever i jug. Liga se igra dvokružnim bod sistemom, nakon čega se igra play-off.

“ U prvom kolu  igramo domaću utakmicu i može se reći da je to derbi kola. Očekuje nas  teška utakmica protiv jedne kvalitetne ekipe koja se pojačala sa dosta premijerligaških igrača. Njima je  takođe cilj ulazak u veći rang tako da će biti dobra utakmica. Spremni smo naravno, vrijedno smo trenirali u proteklih mjesec I po dana,  bilo je nekih manjih povreda ali trebali bi svi biti na okupu u ovoj utakmici” – ističe on.

Dodaje da u novu sezonu Radnički ulazi u izmjenjenom sastavu u odnosu na prošlu.

„ Došli su novi igrači ali i klub napustili oni koji su činili okosnicu u prethodnoj sezoni. Ima nekih promjena na visokim pozicijama, imamo dva nova Amerikanca, slično kao I prošle godine. Dosta ekipa se pojačalo I dobilo na kvalitetu tako da nas očekuju dobre utakmice.  Naše ambicije su da što bolje otvorimo prvu utakmicu a time i prvenstvo a onda da se plasiramo u play-off.Već nekoliko sezona KK Radnički je bio  na korak do plasmana u Premijer ligu BiH i vjerujemo da smo sazreli da u ovoj sezoni ostvarimo taj cilj

Utaknica između KK Radnički I KK Igman Burch igra se u subotu u 19 sati u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić”.