Da li je štetno piti kafu na prazan želudac? Evo šta tvrdi nutricionistica

FOTO: ILUSTRACIJA

Njezin savjet je da popijete nešto prije jutarnje kafe. Ako možete, bilo bi dobro i da nešto pojedete. Hedlund savjetuje gumene bombone, jaja, sirove mliječne proizvode, bobičasto voće, jabuku ili krušku

Ako  je kafa prva stvar za kojom posežete kad se probudite, vrijeme je da to promijenite. Nutricionistica Olivia Hedlund upozorila je da ispijanje kafe na prazan želudac može izazvati velike probleme u radu crijeva i poigrati se s hormonima.

“Kafa je kisela i zbog toga loše sjeda na prazan želudac. Također uzrokuje da tijelo ode u stanje visokog stresa i remeti vaše hormone”, podijelila je Hedlund.

Objasnila je da reakcija na stres uzrokuje drhtavicu koju osjećamo nakon kafe, ali i onaj osjećaj euforije kao da smo u stanju osvojiti cijeli svijet.

“Taj dobar osjećaj utječe na vaše tijelo, posebno kod žena i onih s problemima s crijevima ili hormonskom neravnotežom. Pila sam više šalica kafe na prazan želudac, osjećala sam se kao da sam na vrhu svijeta, a onda bih dobila akne i pitala se zašto”, dodaje Hedlund.Njezin savjet je da popijete nešto prije jutarnje kafe. Ako možete, bilo bi dobro i da nešto pojedete. Hedlund savjetuje gumene bombone, jaja, sirove mliječne proizvode, bobičasto voće, jabuku ili krušku.

 

fokus, Index.hr